Taci si-nghite

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2018 | 3707 vizualizari

 

Am pregatit aceasta mancare, asa cum o mancam si noi cand eram mici, e mai simpla, dar e foarte gustoasa. Mama amesteca branza cu mamaliga, eu am facut-o un pic altfel.
 
Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • aprox 800 ml apa;
  • 280 g malai;
  • sare, dupa gust;
  • 6 oua;
  • 50 g unt;
  • 150 g branza de vaca;
  • 100 g cascaval ras;
  • Smantana, dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si-nghite:

 

 

Se pune apa cu sare la fiert, intr-un tuci. Cand ape fierbe, se adauga malaiul, pana devine un pic mai gros ca un terci. Se prepară o mamaliga mai moale.

Se rastoarna mamaliga intr-o tava unsa cu putin ulei, se niveleaza cu grija, dar lucrand repede, pentru ca mamaliga se intareste pe masura ce se raceste si nu se mai poate modela.

Se fac cuiburi, in care se pun ouale.

Pe fiecare ou se pune un cub de unt si un praf de sare.

Se acopera cu branza rasa si cascaval ras.

Se coace, la foc potrivit, pana se rumeneste.

Se serveste cu smantana.

 

Portii: 6

Timp de pregatire: 20min

Timp de coacere: 10min

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/taci-si-nghite.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si-nghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

06.10.2018, 15:34

Buna!

Ancutsa 1

07.10.2018, 18:01

Rocsi

Ancutsa 1

07.10.2018, 18:01

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite